Please Wait a Moment
|
|
X

AkisTiniakos Fishing Store : Άρθρα

Νέα νήματα ΗΤΟ! Οικονομία με ποιότητα!
SuperUser Account 1762

Νέα νήματα ΗΤΟ! Οικονομία με ποιότητα!

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά τα νέα νήματα της HTO. Είναι όμως πάνω από 1,5 χρόνο που η εταιρία δοκιμάζει συνεχώς διάφορα νήματα προκειμένου να βάλει το logo της επάνω. Και η προσπάθεια απέδωσε καρπούς! Πάμε να τα δούμε.
 
Light Game Braid x4
Όπως υποδηλώνει και το όνομα του το νέο νήμα για το Lrf είναι τετράκλωνο. Κυκλοφορεί σε δύο διαμέτρους ΡΕ 0,4 και 0,2. Και τα δύο είναι σε συσκευασίες των 100 μέτρων και το χρώμα τους είναι ροζ. Είναι κατασκευασμένο από 100% UHMWPE Ιαπωνικών ινών. Η εταιρία δηλώνει ότι είναι καλύτερα σε τόσο ψιλές διαμέτρους οι λιγότεροι κλώνοι λόγω αντοχής. Εδώ συμφωνούν αρκετοί ψαράδες και μέσα σε αυτούς και εγώ.
 


Νebula x8 Braid
Οκτάκλωνο με σφιχτή πλέξη για μεγαλύτερη αντοχή και συμπεριφορά είναι το νέο Nebula. Και αυτό είναι από 100% UHMWPE Ιαπωνικών ινών. Έχει προστασία από την ακτινοβολία UV και έρχεται σε καρούλια των 150 μέτρων. Τα χρώματα που το βρίσκουμε είναι πορτοκαλί και ροζ. Οι διάμετρό τους είναι ΡΕ 0,8, 1 και 1,2.Όπως βλέπουμε η εταιρία κάλυψε το σύνολο του Lrf και spinning.
 


Ας δούμε όμως και τις πρώτες εντυπώσεις από ένα φίλο και έμπειρο ψαρά

Βασίλης Κυρέζης

Έχοντας στα χέρια μου το νέο νήμα της HTO rockfish X4 για LRF σε διάμετρο pe0.4 περισσότερο από ένα μήνα οι εντυπώσεις που μου έχει αφήσει είναι άριστες. Στην αρχή πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν λίγο επιφυλακτικός εξαιτίας της πολύ δελεαστικής τιμής του αλλά και του αριθμού των κλώνων του αφού μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα μόνο οκτακλωνα. Όταν όμως το αντικατέστησα στο μηχανισμό μου και συγκρίνοντας το με το pe0.6 τετραπλάσιας τιμής που είχα πριν αμέσως κατάλαβα ότι η διάμετρος του είναι πραγματική αφού στο χέρι μου το ένιωθα λεπτότερο. Αυτό φάνηκε και στις βολές αφού από την πρώτη κιόλας διαπίστωσα ότι είχα κερδίσει κάποια μέτρα με τα ελαφριά δολώματα που απαιτεί η τεχνική. Το χρώμα του είναι έντονο ροζ που μόνο απαρατήρητο δεν περνάει, κάτι βέβαια που είχα συναντήσει μέχρι τώρα μόνο σε eging νήματα και μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο στα νυχτερινά ψαρέματα!!
 


Πάρα την εκτεταμένη χρήση δεν έχει αλλοιωθεί το χρώμα πάρα μόνο ελάχιστα. Από θέμα τούφες και μπερδέματα δεν αντιμετώπισα το παραμικρό ενώ το νήμα έστρωσε τέλεια στην μπομπίνα μου. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι ένας ελάχιστος θόρυβος που δημιουργείται περνώντας το νήμα από τους οδηγούς και αυτό λόγω του ότι είναι τετράκλωνο κάτι βέβαια που το ξεπέρασα αμέσως και δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ τίμιο νήμα όπως και τα περισσότερα προϊόντα της HTO με πραγματική διάμετρο, εκπληκτική τιμή και sexy χρώμα που θα το δοκιμάσω σίγουρα και στην λεπτότερη διάμετρο που βγαίνει pe0.2!!
 


Και του γράφων

Όταν είδα τις τιμές που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τα νέα νήματα της ΗΤΟ το πρώτο πράγμα που είπα ήταν επιτέλους! Είναι σχεδόν ελάχιστα τα οικονομικά νήματα που μπορείς να αγοράσεις σε ένα Ελληνικό μαγαζί και να έχουν μια ανεκτή ποιότητα. Εδώ όμως η ΗΤΟ πέτυχε διάνα. Το Light game είναι κοντά στην διάμετρο που λέει.Θορυβώδες όπως και όλα τα τετράκλωνα, θα μηδενίσει τον θόρυβο μετά από 2-3 ψαρέματα όταν πλέον θα έχει χάσει την επίστρωση του εργοστασίου. Το Nebula τώρα το συγκρίνω με νήματα διπλάσιας τιμής και νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το αγαπήσει σε αυτήν την τιμή. Με 16 ευρώ το Light Game και 22 του Nebula (τιμές Ιουλίου 2019) νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου..Επιτέλους!
 


Επωφεληθείτε σήμερα από τις ειδικές μας προσφορές! Προσφορές
Επικοινωνία

Στο akistiniakos.gr είμαστε όλοι παθιασμένοι ψαράδες και έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια μεγάλη εμπειρία από τις ψαρευτικές μας εξορμήσεις..
Περισσότερα >>

Φόρμα Επικοινωνίας