Please Wait a Moment
|
|
X

AkisTiniakos Fishing Store : Άρθρα

ASSURE 110 από την HTO
SuperUser Account 1681

ASSURE 110 από την HTO

Οπτική επαφή με το τεχνητό μας δόλωμα, ξαφνικές «εκρήξεις» στην επιφάνεια της θάλασσας, αδρεναλίνη στα ύψη, είναι αυτά που μόνο τα τεχνητά επιφανείας μπορούν να μας προσφέρουν. Έτσι λοιπόν αυτό το κείμενο θα είναι γεμάτο με… «αδρεναλίνη» αφού πρόκειται να ασχοληθούμε με ένα από τα πιο αποτελεσματικά surface στο ψάρεμα του λαβρακιού.

Αναφερόμαστε στο Assure 110 της εταιρείας HTO το οποίο πρόκειται για ένα καθαρόαιμο τεχνητό επιφανείας που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όμως. Άξιο αναφοράς είναι η πολύ χαμηλή τιμή λιανικής πώλησης σε σχέση με την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά, αλλά και την αποτελεσματικότητα του.
 


Λίγα λόγια για το Assure 110

Το Assure 110 έχει μήκος 11 εκατοστά και βάρος 15,5 γραμμάρια. Έχει floating πλευστότητα και είναι εφοδιασμένο με δυο ποιοτικές σαλαγκιές που αντέχουν αρκετά στο θαλασσινό νερό. Το χρωματολόγιο του είναι πλούσιο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών spinners. Ειδικά οι transparent χρωματισμοί είναι το «κάτι άλλο» και ως προς την απόδοση τους και ως προς το γεγονός ότι αντέχουν πολύ περισσότερο στη χρήση.
 

Η αποτελεσματικότητα του οφείλεται αποκλειστικά στην ιδιαίτερη κίνηση του στο νερό, αφού κάθε άλλο από συνηθισμένη δεν είναι. Εκτός από το κλασσικό ζικ-ζακ στην επιφάνεια της θάλασσας, πράγμα που λίγο πολύ τα περισσότερα τεχνητά επιφανείας μπορούν να πραγματοποιήσουν, το Assure 110 μπορεί να κινηθεί άριστα και σαν κάποιο subsurface. Δηλαδή μπορεί να κινηθεί μόλις λίγους πόντους κάτω από το νερό είτε ζικ-ζακ, πραγματοποιώντας μικρά κοφτά twitch με το καλάμι μας, είτε με μια κίνηση «S» ψαρεύοντας το με σταθερή ανάκτηση έχοντας πολύ χαμηλά, κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας το καλάμι μας.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ιδιαίτερο σχήμα που έχει. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε το μπροστινό μέρος του είναι πολύ μυτερό. Μικρότερη επιφάνεια, σημαίνει ευκολότερη βύθιση στο νερό. Έτσι το Assure ακόμη και σε ένα απλό WTD που πραγματοποιούμε έχει την τάση να βυθίζει το μπροστινό του μέρος.
 

Σε πραγματικές συνθήκες
 


Η ομάδα του Lurebites ξεκίνησε τις δοκιμές. Από την Αττική μέχρι και την Βόρειο Ελλάδα το Assure 110 έκανε πάρα πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε μεγάλα ποτάμια, σε παραλίες με διάσπαρτες φυκιάδες αλλά και σε λιμάνια μικρά και μεγάλα. Τα αποτελέσματα που είχαμε μέχρι στιγμής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, ειδικά στο ψάρεμα του λαβρακιού.

Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν οι απίστευτα μακρινές ρίψεις που πετυχαίνουμε. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για ένα απόλυτα ζυγισμένο τεχνητό αφού ακόμη και σε κόντρα ανέμους δεν είχε κανένα πρόβλημα. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και το αεροδυναμικό του σχήμα.
 


Στη συνέχεια η τρελή κίνηση του στο νερό ήταν αυτό που μας ξετρέλανε, όχι μόνο εμάς όπως φάνηκε αλλά και τα ψάρια. Είναι ένα τεχνητό που σε μια ανάκτηση το βλέπεις να βυθίζεται και να βγαίνει στην επιφάνεια εναλλάξ και με πολύ εύκολο χειρισμό.

Το γεγονός ότι μπορούμε να πετύχουμε διαφορετικές πλεύσεις με ένα και μόνο τεχνητό επιφανείας ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς. Ο λόγος πολύ απλός. Ανάλογα τις συνθήκες που επικρατούσαν κάθε φορά και την ψαρεύτρα που είχαμε επιλέξει προσαρμόζαμε την αποδοτικότερη πλεύση ώστε να προσελκύσουμε τους θηρευτές. Παρά το γεγονός ότι βασικός στόχος μας ήταν τα λαβράκια το Assure 110 κατάφερε να ξεγελάσει και άλλου είδους αρπαχτικά όπως είναι οι λούτσοι και τα γοφάρια.
 


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή θα θέλαμε να αναφέρουμε το πιο σημαντικό που είναι οι τρεις διαφορετικοί τρόποι πλεύσης που χρησιμοποιήσαμε με πολύ καλά αποτελέσματα. Πολύ αποτελεσματικό ήταν το "κλασσικό" απλό ζικ-ζακ στην επιφάνεια της θάλασσας σε συνδυασμό με μια μέτριας ταχύτητας ανάκτηση ενώ τα χτυπήματα του καλαμιού μας ήταν μικρά και κοφτά τύπου twich. Ένα σχετικά ήπιο WTD δηλαδή που απέδωσε καλύτερα σε ήπιες καιρικές συνθήκες με καθαρά νερά. Το βάθος της ψαρεύτρας μας σε αυτή την περίπτωση ήταν ρηχό μέχρι 1,5-2 μέτρα το πολύ.
 


Ακόμη μια πλεύση του Assure 110 που μας απέδωσε ήταν το πολύ γρήγορο ζικ-ζακ στην επιφάνεια της θάλασσας ένα στάδιο πριν το skipping. Με αυτόν τον τρόπο το Assure πετάει νερά κατά την εναλλαγή της κατεύθυνσης του από δεξιά-αριστερά με αποτέλεσμα να αυξάνει την επιθετικότητα των ψαριών καλώντας τα από απόσταση. Αυτός ο τρόπος αύξησε τις επιθέσεις από τα λαβράκια ενώ δεν άφησε ασυγκίνητα και τα γοφάρια. Τον επιλέξαμε όταν βρεθήκαμε να ψαρεύουμε σε εκβολές ποταμού, που τα νερά ήταν αρκετά θολά και το βάθος από 1 μέτρο νερό μέχρι μάξιμουμ 3-4 μέτρα νερό. Οι καιρικές συνθήκες και σε αυτή την περίπτωση ήταν ήπιες.
 


Σε πολυψαρεμένους τόπους στην Αττική πολύ καλά απέδωσε όταν το Assure 110 κινιόταν ζικ-ζακ μόλις λίγους πόντους κάτω από το νερό, σαν κάποιο subsurface. Είναι κάτι ασυνήθιστο που δεν έχουν δει αρκετές φορές τα λαβράκια της περιοχής να περνά από μπροστά τους και ως γνωστόν το πρωτοπόρο κερδίζει πάντα σε πολυψαρεμένους τόπους. Ο τρόπος με τον οποίο πετυχαίνουμε αυτήν την κίνηση ήταν με το καλάμι μας πολύ χαμηλά ώστε να έρθει πολύ κοντά στην επιφάνεια, σχεδόν η μύτη του καλαμιού να μπαίνει στο νερό, ενώ πραγματοποιούμε πολύ χαλαρά σε δύναμη twiches. Πιο πολύ «τραβηχτά» θα λέγαμε, ώστε αρχικά να βυθιστεί η μύτη του Assure και στη συνέχεια το υπόλοιπο σώμα του. Για να μένει αρκετή ώρα κάτω από το νερό, δεν κόβαμε την ταχύτητα της ανάκτησης, αντίθετα την αυξάναμε. Έτσι το Assure 110 μπορούσε να κολυμπήσει για πολλά μέτρα λίγους μόνο πόντους κάτω από το νερό. Τα strike που δέχτηκε με αυτόν τον τρόπο ήταν πραγματικά πολλά κι από μεγάλα λαβράκια που δεν τα συγκινούσε τίποτα.
 


Τέλος ο συνδυασμός όλων των παραπάνω πλεύσεων, δηλαδή σε μία ανάκτηση να το χρησιμοποιήσουμε σαν ένα καθαρόαιμο WTD τεχνητό με κίνηση ζικ-ζακ στην επιφάνεια της θάλασσας, στη συνέχεια αυξομειώσεις της ταχύτητας ανάκτησης ώστε να πετύχουμε αυτό το πολύ γρήγορο ζικ-ζακ, που κάνει το Assure να πετάει νερά δεξιά κι αριστερά αλλά και η χρήση του σαν κάποιο subsurface μόλις λίγους πόντους κάτω από το νερό ήταν το "όπλο" μας ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουν τα λαβράκια της ψαρεύτρας που επισκεπτόμασταν κάθε φορά. Ο ανιχνευτής μας δηλαδή..

Συμπέρασμα

Το Assure 110 πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τεχνητό επιφανείας που δεν πρέπει να λείπει από την κασετίνα σας. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για ατελείωτα επιτυχημένα ψαρέματα στον "αφρό".


Επωφεληθείτε σήμερα από τις ειδικές μας προσφορές! Προσφορές
Επικοινωνία

Στο akistiniakos.gr είμαστε όλοι παθιασμένοι ψαράδες και έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια μεγάλη εμπειρία από τις ψαρευτικές μας εξορμήσεις..
Περισσότερα >>

Φόρμα Επικοινωνίας