Please Wait a Moment
|
|
X

AkisTiniakos Fishing Store : Άρθρα

HTO ROCKFISH II 7-28 gr : Σχεδόν... για όλες τις δουλειές!
SuperUser Account 1499

HTO ROCKFISH II 7-28 gr : Σχεδόν... για όλες τις δουλειές!

Η σειρά καλαμιών της HTO “Rockfish II” όπως λέει και το όνομα της αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία, προορίζεται για ψάρεμα «βραχόψαρων» αλλά και λαβρακιών σε δυσκολότερους μορφολογικά βυθούς, κοινώς για bottom fishing. Το τελευταίο διάστημα έπεσε στα χέρια μου το πιο «βαρύ» της σειράς το 7’10’’ ML το οποίο, σύμφωνα με την HTO, θεωρείται ιδανικό για να εισέλθει κάποιος στον μαγικό κόσμο του Hard Rock Fishing. Αυτό είναι κάτι που με βρίσκει ελαφρώς αντίθετο αφού πιστεύω ότι δεν απευθύνεται μόνο στους αρχάριους.
Το μήκος του είναι 2,40 μέτρα, έχει c.w. 7-28γρ, δύναμη Medium Light και δράση Regular. Στο Blank του καλαμιού είναι τοποθετημένοι 9 ανοξείδωτοι οδηγοί τύπου K ενώ τα τρία πρώτα λεπτά δακτυλίδια της κορυφής είναι δεμένα με κόκκινη κλωστή, δίνοντας μια ευχάριστη πινελιά στην πολύ ευαίσθητη “συμπαγή” solid μύτη του. Το βάρος του είναι μόλις 130 γραμμάρια, κάτι που οφείλεται στην λεπτή σχεδίαση του καλαμιού.
 


Η βάση του μηχανισμού είναι εργονομικά σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξεβιδώνει εύκολα κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, ενώ είναι πανέμορφη έχοντας ανάγλυφο το λογότυπο της εταιρίας HTO. Τα δύο στελέχη του καλαμιού ενώνονται με την πλέον αξιόπιστη μέθοδο spigot. Τέλος η απόσταση της λαβής έχει 30 εκατοστά μήκος κάτι που την καθιστά ιδανική κι όχι ενοχλητική.

Σε πραγματικές συνθήκες
 


Το Rockfish 7’10’’ ML το ψάρεψα για αρκετό καιρό και σε όλα τα τερέν όπως λιμάνια, βράχια, παραλία αλλά και με την τεχνική του wading. Αντεπεξήλθε σε ικανοποιητικό βαθμό παντού. Το συνδύασα με δύο διαφορετικούς μηχανισμούς τον Ryobi Slam 2000 και τον Shimano Stradic CI4 2500. Με τον πρώτο ζύγισε λίγο καλύτερα λόγο μεγαλύτερου βάρους.
 


Στο ψάρεμα τώρα, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το C.W. του καλαμιού δεν είναι 7-28 γραμμάρια αλλά περισσότερο 5-20 γραμμάρια ενώ η δύναμη του είναι περισσότερο Light παρά Medium Light. Προορίζεται για ψάρεμα στο βυθό κάτι το οποίο σημαίνει σιλικόνες.... και όντως αυτό είναι το δυνατό του σημείο, αφού ακόμη και με 4 γραμμάρια Jigheads η «συμπαγή» κορυφή του μεταφέρει στο χρήστη άριστη αίσθηση και πληροφορία όσον αφορά τόσο την τσιμπιά όσο και την κατάσταση του δολώματός μας.
 


Στα σκληρά τεχνητά θα δουλέψει άνετα τα minnow από 6-18 γραμμάρια, ενώ από εκεί και πάνω σου δίνει την αίσθηση ότι ζορίζεται λίγο. Στα πλανάκια μπορεί να χειριστεί πολύ καλά αυτά των 5-15 γραμμαρίων. Τα τεχνητά επιφανείας σίγουρα δεν είναι η ειδικότητα του και αυτό οφείλεται στη solid κορυφή του αλλά και στη regular συμπεριφορά του. Βέβαια τα surface μέχρι 10-12 γραμμαρίων περίπου με λίγη παραπάνω προσπάθεια από τη μεριά μας μπορεί να τα ψαρέψει δίνοντας τους την επιθυμητή πλεύση.
 


Το θεωρώ ιδανικό καλάμι για «κοκκαλοψαρέματα» στα οποία και το καταευχαριστήθηκα. Εξαιτίας του μαλακού και ημιπαραβολικού blank που διαθέτει, δεν έσκιζε αλλά ούτε ξεψάριζε τα τεχνητά δολώματα μου από τα ευαίσθητα-μαλακά στόματα των κοκκαλιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υστερούσε σε δυνατότερους αντιπάλους όπως για παράδειγμα είναι οι λούτσοι, απλά χρειαζόταν πιο αποφασιστικό κάρφωμα στο σκληρό στόμα τους.
 


Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε στο ψάρεμα των σουπιών. Ένα ψάρεμα που γίνεται στον βυθό, ανάμεσα σε πέτρες τις περισσότερες φορές, δηλαδή κι εδώ μιλάμε για bottom fishing με διαφορετικό στόχο αυτή τη φορά... τον οποίο «εξολόθρευσε». Χρησιμοποιώντας καλαμαριέρες 2,5 και 3,0, είχα πληθώρα πληροφοριών στο χέρι μου και άμεση αίσθηση του χτυπήματος της σουπιάς αλλά και πολύ καλό κάρφωμα! Έτσι ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα καλαμάρια ώστε να το δοκιμάσω κι εκεί, αν και θεωρώ δεδομένο ότι θα τα πάει περίφημα.
 


Κλείνοντας θα πω ότι το καλάμι μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις τόσο ψαρευτικά όσο και αισθητικά με την λεπτή μαυροκόκκινη σιλουέτα του, όσο και με την ιδιαίτερα δελεαστική τιμή του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους «αρχάριους» και όχι μόνο που στοχεύουν σε κάτι παραπάνω από το LRF δηλαδή στην τεχνική του HRF αλλά και για το ψάρεμα κεφαλόποδων!!! Άλλωστε εξαρχής το είπαμε... Τα κάνει «σχεδόν» όλα!!


Επωφεληθείτε σήμερα από τις ειδικές μας προσφορές! Προσφορές
Επικοινωνία

Στο akistiniakos.gr είμαστε όλοι παθιασμένοι ψαράδες και έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια μεγάλη εμπειρία από τις ψαρευτικές μας εξορμήσεις..
Περισσότερα >>

Φόρμα Επικοινωνίας